← terug naar overzicht

Vacature - Category Developer (Retail)

“Jij bent dé analist van de wijncategorieën in Nederland, weet als geen ander de juiste gegevens uit de databases te halen, knoopt inzichten aan (shopper)trends én als behendig consultant zet je deze analyses om in kansen voor groei binnen een heldere visie. Met andere woorden: jij bent de kenner van de categorie, weet waar we moeten groeien, waar de kansen liggen, en je hebt een sterk onderbouwd idee van hoe de markt deze kansen kan pakken en gezond kan ontwikkelen.”

Herken jij je als ambitieuze young professional in bovenstaande? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren bij Delta Wines, een sterk groeiend bedrijf met enthousiaste wijn professionals.


Delta Wines heeft een leidende rol in de wijnmarkt in zowel het supermarktkanaal, online, de wijnspeciaalzaak en het foodservicekanaal. Met ruim 78 miljoen verscheepte flessen per jaar, verdeeld over 4800 verschillende producten en ruim 260 aangesloten wijnproducenten uit 25 landen zijn we de grootste speler in Nederland.

Delta Wines maakt een sterke groei door, in afzet én in de samenwerking met onze partners. In deze samenwerking bouwen we steeds meer op inzichten en een stevige lange termijnvisie. Op deze manier bieden we naast fantastische wijnen ook toegevoegde waarde voor zowel onze handelspartners als de consument.

Om in de toekomst nog meer waarde toe te kunnen voegen startte Delta Wines dit jaar een nieuwe afdeling: Trade Marketing & Category Development (6 personen). En werven wij om ons team verder te versterken!

 

Per direct zijn wij op zoek naar een Category Developer

Als Category Developer ben jij de data analist van de organisatie voor het Retailkanaal. Je werkt samen met de accountmanagers Retail als objectief adviseur aan een gezond groeiende wijncategorie.

Als professional weet je kerninzichten uit een veelvoud van data te destilleren en ben je vaardig met data- en presentatiesoftware. Je bent de intermediair tussen de klant en Delta Wines en je verstaat de kunst om op een creatieve wijze te overtuigen vanuit een duidelijke visie. Je presenteert ingewikkelde zaken simpel en helder.

Met onze klanten ontwikkel je de categorie – vanuit een duidelijke visie – door na te denken over het schap, promoties, het assortiment en de activatie van de wijncategorieën. Samen met onze inkopers informeer je wijnproducenten over de Nederlandse markt, consumententrends en zoek je kansen en innovatie in de markt. Intern zorg je voor een up-to-date datahuis en doe je onderzoek naar de markt en consumenten.


Wat vragen wij?

De juiste kandidaat beschikt over een aantoonbaar HBO/WO werk en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een commerciële organisatie met sterke focus op Category Management. Bij voorkeur aangevuld met ervaring binnen accountmanagement of een analytische rol binnen de FMCG. Je bent analytisch, communicatief sterk en een echte relatiemanager. Uiteraard heb je affiniteit met ons product, kennis van wijn is niet noodzakelijk, maar ga je bij ons zeker krijgen!


Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige fulltime uitdaging in een prachtige categorie;
  • Een informeel, open en ambitieus bedrijf met fantastische wijnen;
  • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, korting op onze eigen wijnen en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen;
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.


Solliciteren

Spreekt deze dynamische functie je aan en wil je graag deel gaan uitmaken van onze succesvolle organisatie, reageer dan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Raymond Scheffers (Manager Trade Marketing) 0180-635135/06-86878440.


We love wine, we live wine.

Wijnconsumenten zijn onze inspiratie en motiveren ons om de beste wijnbeleving in de wijnhandel te realiseren. Zo efficiënt en effectief mogelijk, samen met partners en wijnproducenten. Verantwoord, met de beste supply chain performance, het meest innovatieve assortiments-management met de juiste wijnen, gezonde marges in de hele keten, uitgebreide kennis van de markt en de best mogelijke service. Daarom zijn wij toonaangevend in de markt en blijven we dat ook.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Category Management, Category Manager, Category Developer, Analist, marktanalyse, commercieel, commercial, wijn, DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines, Delta Wines, Waddinxveen, Gouda, verkoop, sales

 

Solliciteren