← terug naar overzicht

Vacature - Business Development Manager

Delta Wines in Waddinxveen zoekt een Business Development Manager. Ben jij in staat om vanuit trends en marktontwikkelingen een heldere visie en krachtige strategie te ontwikkelen die bijdraagt aan de groei van Delta Wines? Heb jij commerciële management ervaring binnen een Out of Home en Online omgeving? Dan komen wij graag in contact met jou!


Over ons

Delta Wines heeft een leidende rol in de wijnmarkt in zowel het supermarktkanaal, de wijnspeciaalzaak, het foodservicekanaal en niet te vergeten online. Met ruim 78 miljoen verscheepte flessen per jaar, verdeeld over 4800 verschillende producten en ruim 260 aangesloten wijnproducenten uit 25 landen, zijn we dé grootste speler in Nederland.

Delta Wines maakt een sterke groei door, in afzet maar ook in de samenwerking met onze partners. In deze samenwerking bouwen we steeds meer op inzichten vanuit data en een stevige lange termijnvisie. Op deze manier bieden we naast fantastische wijnen ook toegevoegde waarde voor zowel onze handelspartners als de consument. Omdat wij een belangrijk deel van onze groei zien in out of Home en Online zoeken we een ervaren Business Development Manager.


Inhoud van de rol

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor de P&L van de groeikanalen Out of Home en Online. In nauwe samenwerking met de Commercieel Directeur geef jij hier richting aan en in de uitvoering ben jij verantwoordelijk voor de commerciële strategie van deze kanalen. De groeiambitie is groot, we zetten in op een omzetverdubbeling in de komende jaren.


Jouw team bestaat uit 7 personen, waarvan 3 direct reports. Je bepaalt de targets per kanaal en vertaalt deze naar de klanten. Je bent verantwoordelijk voor de commerciële planning en draagt zorg voor het behalen van de resultaten per groeikanaal.

 

Je werkt nauw samen met de afdelingen Inkoop en Trade Marketing voor het bepalen van het winnend assortiment per kanaal / klant en de invulling van commerciële kansen in de markt.

 

Naar buiten toe ben jij het inspirerende boegbeeld van Delta Wines voor Out of Home en Online. Samen met je team ben jij vanuit een heldere visie en strategie op zoek naar groei voor Delta Wines. Door het winnen van marktaandeel in Out of Home en Online bouw je aan een leidende marktpositie voor Delta Wines in deze kanalen.

 

Samen met jouw collega managers van de afdelingen Inkoop, Trade Marketing, Retail Sales en Field Sales, bewaak je de uitvoering van de commerciële strategie en stuur je deze waar nodig bij, voor het behalen van de doelstellingen.

 

Wat vragen wij?

De juiste kandidaat beschikt over een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 10 jaar commerciële werkervaring binnen de FMCG. Bij voorkeur heb je ervaring met een Out of Home en / of e-commerce omgeving, een sterk netwerk binnen de Out of Home branche is absoluut een pré. Je hebt ervaring in een commerciële management positie en met het aansturen van een team.

Van nature ben je commercieel. Je bent een stevige gesprekspartner en hebt ervaring in het bouwen van goede relaties in de markt, hierbij houd je de langere termijn belangen altijd nauwlettend in het oog. Als persoon ben je ambitieus, creatief en innovatief en heb je een sterke winnaarsmentaliteit. Je bent in staat om vanuit een stevige basis op visie en strategie te sturen en om mensen te motiveren om de gestelde doelen te behalen. Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed daarop.

 

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige fulltime baan in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is;
  • Een informeel, open en ambitieus bedrijf met fantastische wijnen;
  • Een goed salaris passend bij de uitdagingen en verantwoordlijkheden die bij een rol van Business Development Manager passen, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een lease auto, bonusregeling, korting op onze wijnen en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen.


Reageren

Spreekt deze functie je aan en wil je reageren, dan ontvangen wij je sollicitatie graag via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Jolanda Los of Jessica Verboom (P&O) via 0180245408.


Kijk voor meer informatie op www.deltawines.eu.


Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.


We love wine, we live wine.

Wijnconsumenten zijn onze inspiratie en motiveren ons om de beste wijnbeleving in de wijnhandel te realiseren. Zo efficiënt en effectief mogelijk, samen met partners en wijnproducenten. Verantwoord, met de beste supply chain performance, het meest innovatieve assortiments-management met de juiste wijnen, gezonde marges in de hele keten, uitgebreide kennis van de markt en de best mogelijke service. Daarom zijn wij toonaangevend in de markt en blijven we dat ook.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: business development, commercieel, commercial, Ouf of home, On-Trade, e-commerce, wijn, DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines, Delta Wines, Waddinxveen, Gouda, verkoop, sales, online

Solliciteren